Defender на кралицата ще спасява хора в Уелс

Офроудърът е преоборудван за спешни акции в труднодостъпни райони

Колата акумулира слънчева енергия

Специално преустроен Defender 130, дарен на Британския червен кръст в чест на платинения юбилей на кралица Елизабет II, трябва да влезе в активна служба на Северен Уелс. Автомобилът ще се използва за подпомагане на благотворителната организация в подкрепа на намиращите се в труднодостъпни общности като планинската верига Сноудония, полуостров Лейн и остров Англиси.

Дареният в чест на кралицата Defender 130 е адаптиран в съответствие с модерните луксозни принципи на концерна Jaguar Land Rover, за да включва усъвършенствани комуникационни функции. Тъй като Уелс е класиран като втората най-лоша област в Обединеното кралство като 4G покритие на данни в крайградските райони, способността на автомобила да поддържа връзка ще бъде от съществено значение по крайбрежието на региона, планинския терен и отдалечените места.

Офроудърът разполага с подобрена антена, свързана с 4G, за осигуряване на силен сигнал независимо от местоположението. В оборудването са включени вграден телефон, VHF радио за комуникация и подобрена телематична система с GPS проследяване. Система за акумулиране на слънчева енергия на покрива ще зарежда допълнителна батерия за захранване на аксесоари, когато двигателят не работи.

Допълнително ценно място за съхранение е създадено чрез премахване на третия ред седалки. Монтирана система с чекмеджета ще позволи на екипите да транспортират оборудване като одеяла, храна и консумативи за първа помощ в извънредни ситуации. Антибактериални покривала за седалки и акумулаторни фенери с точки за зареждане също са сред адаптациите за допълнителна практичност. Вграден бойлер ще осигурява топли напитки по време на криза.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"