Десподов превзе атинската крепост, Лудогорец се лиши от луда гръцка нощ

Лудогорец развали магията на Олимпиакос и отбеляза първо попадение на стадион "Йоргос Караискакис" от гостуващ отбор в квалификации на евротурнирите от 4 години насам. Българският шампион поведе като гост, но допусна изравняване за 1:1 в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят се игра при невероятно горещо време с температура на въздуха около 40 градуса. 10 000 зрители гледаха мача наживо, отговарящи на условията, че са ваксинирани или преболедували Ковид 19. Българският тим имаше най-чистото голово положение в първата част. В 32-ата минута Сотириу се опита от далечно разстояние да разстреля гръцката врата, но топката не влезе в мрежата. 
В герой за Лудогорец се превърна крилото Кирил Десподов, който в 49-ата минута вкара гол от пряк свободен удар. Олимпиакос нямаше допуснат гол в квалификации в евротурнирите от 2017 година насам на свой терен. В 57-ата минута Хасан имаше шанс да изравни, но вратарят на българския тим Кахлина се намеси решително. В 86-ата минута Камара изравни след грешка на българската отбрана. В 92-ата минута Десподов изпусна да вкара втори гол, след като цялата защита и вратарят на домакините допуснаха да овладее топката и да стреля отдалече, но в аут. 
На 10 август от 21:00ч. на стадион "Хювефарма Арена" в Разград е реваншът. 
Лудогорец ще се изправи срещу победителя от двойката Малмьо - Рейнджърс в плейофите на Шампионска лига, ако разградчани отстранят Олимпиакос. Българите ще са гости в първия двубой, който ще бъде на 17 или 18 август, а реваншът в България ще е на 24 или 25 август. При отпадане от Олимпиакос българският шампион ще играе срещу победителя от двубоя между Линкълн и Слован (Братислава) в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Мачовете ще са на 19 и 26 август, като в първия двубой разградчани ще са домакини. В състава на Слован играе българският национал Васил Божиков.

 

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"