Digi24: Алтернативни маршрути по време на ремонта на Дунав мост при Гюргево – Русе

На 10 юли започват ремонтните дейности на Дунав мост при Гюргево-Русе. Те ще се проведат от българска страна, в разгара на отпускарския сезон, като прогнозният срок за приключване на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяко от платната, съобщава в новинарските си емисии румънският телевизионен канал Digi24.  

При тези условия румънците очакват задръствания и загубени часове по пътя, но има и алтернативни маршрути за достигане до България или Гърция.

Всеки летен сезон мостът при Гюргево-Русе се пресича от над един милион румънци. Затова трябва да се знае, че отворена за движение ще е една лента, а движението ще се насочва с помощта на светофари. Но ако искаме да избегнем задръстването на моста, трябва да знаем, че има алтернативни маршрути за преминаване през граничния пункт, казва репортерът Андреа Крачунеку. 

Например, през Видин-Калафат, в Констанца – през Негру Вода или през ГКПП Силистра и Кълъраш и опцията е преминаване с ферибот. Ако шофьорите искат това, трябва да пресекат Дунава през Зимнича и Бекет при Оряхово. 

Ако обаче искаме да се върнем в Румъния, на Дунав мост през Русе-Гюргево, Министерството на вътрешните работи издаде някои препоръки, за да спестим време за чакане, т.е. те казват да дойдем с подготвени суми за мостовата такса: тук говорим за две евро или четири лева или просто платете с карта. 

Също така друга препоръка е маршрутите и разписанието да се определят предварително, както на пътуващите на почивка, така и на превозвачите, както и да се вземе предвид много по-дълго време на чакане при преминаване на граничния пункт в сравнение с това, с което са свикнали.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"