Джими Конърс: Джокович прави всичко възможно, за да бъде най-добрият и всички трябва да го уважавате заради това усилие

Новак Джокович обяви, че може да играе до 2028 г. и Олимпийските игри в Лос Анджелис, което зарадва американеца Джими Конърс, носител на 109 ATP титли, най-много в историята на тениса. Новак има 93.
Сръбският ас спечели три от четири турнира от Големия шлем този сезон - Откритото първенство на Австралия, Ролан Гарос и Откритото първенство на САЩ и игра финал на Уимбълдън. Той няма причина да мисли за край на кариерата си, защото няма реална конкуренция. Джокович спечели 24-та титла от Големия шлем и е начело в тази класация. Сърбинът обаче е на 36 години. Ноле заяви след Откритото първенство на САЩ, че няма намерение да се пенсионира, защото все още е на върха и печели титли от Големия шлем. Той зарадва Конърс с това изявление. 

- Говорим за 36-годишен, който печели титли. И знаете какво ще кажа. Харесва ми. Това е добро послание. Той каза: "Ще остана, докато младите не искат да ме бият. Ще остана и ще играя". Не го обвинявам, защото той е толкова добър — започна Конърс, който специално подчерта колко много работи Джокович, за да се озове в ситуацията, в която се намира днес.

- Знаеш ли, той работи върху това, работи върху него през цялото време. Той прави всичко възможно, за да бъде най-добрият и за това всички вие трябва да го уважавате заради това усилие. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"