Двоен рекорд на Модрич на еврофинали

Лука Модрич постави нов рекорд в историята на хърватския футбол. Халфът на „Реал“ (Мадрид) бе точен при успеха с 3:1 над Шотландия, класирал „ветрените“ за 1/8-финалите. Носителят на Златната топка стана най-възрастният хърватин с гол на еврофинали – 35 години и 286 дни. Именно Модрич е и най-младият голмайстор за своята родина, след като през 2008 година се разписа срещу Австрия. Тогава той бе на 22 години и 273 дни. Той е и единственият хърватин с попадения на 3 различни европейски първенства.

За Модрич това можеше да е и последният мач на международна сцена, ако тимът на Златко Далич не бе победил домакините. В крайна сметка Шотландия остана на последна позиция и се сбогува с големия форум.

Тъжни сме, че приключваме рано, но в същото време сме щастливи, че прекъснахме това 23-годишно чакане – обясни селекционерът Стив Кларк. - Ще се опитаме да се поучим от грешките си и да надградим, за да сме сигурни, че няма да чакаме толкова дълго за следващ голям форум.“

Калъм Макгрегър пък стана първият шотландец с гол на еврофинали от Али Маккоист, разписал се през 1996 година срещу Швейцария. Тимът на Кларк все още има надежда, че може да се класира на Мондиал 2022.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"