El País: В Испания искат да изменят закона, за да премахнат „златните визи“

Испанското правителство възнамерява да измени закона, за да прекрати "златните визи" - предоставянето на разрешения за пребиваване на чужденци в замяна на големи инвестиции, съобщава вестник El País.

По информация на вестника, инициативата е на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE), чийто лидер е премиерът Педро Санчес. PSOE реши да внесе предложение в долната камара на парламента, насочено към отмяна на реформата от 2013 г., позволяваща на чужденци да получават златни визи.

Въпреки че разрешение за пребиваване може да бъде издадено не само чрез покупка на недвижим имот в Испания, най-често граждани на други страни са инвестирали в жилища. Поради тази причина властите на кралството са склонни изобщо да отказват издаването на такива визи.

От 2013 г., когато инициативата беше одобрена, най-големи ползи от разрешителни за пребиваване в замяна на покупка на недвижим имот в Испания на стойност най-малко €500 хиляди са получили граждани на Китай, Русия, САЩ, както и британски граждани. Само за 10 години са издадени около 14,5 хиляди такива визи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"