Евгени Минчев: Пропаганда за третия пол не бива да присъства в училищата

Ексцентричният лорд Евгени Минчев, който никога не е криел своята различна сексуална ориентация, изненадващо за голяма част от общността си подкрепи забраната за пропаганда по темите, свързани с половата принадлежност в детските градини и училищата.

"Труд news" припомня, че вчера PR експертът бе поканен в Народното събрание, за да се изкаже по въпросите, свързани със закона, който в по-голямата си част предизвика бурни реакции на одобрение сред обществото. 

Ето какво каза Минчев в парламента:

"Уважаеми дами и господа, тук съм, за да благодаря на двете страни - на г-н Костадин Костадинов и партия "Възраждане" за закона, който внесоха и изведоха до последна стъпка. Благодаря и на "Сингъл Степс" затова, че със своя проект събудиха обществото за тази дискусия. Искам да предупредя, че трябва да сме по-внимателни с разглезването на подрастващите и да оставим грижата за тях на родителите. Някой от вас бил ли е гей през 1978 година? Защото аз бях. И никой не дойде в началното ми училище в циганската махала, за да попита - Генчо, как се чувстваш, добре ли си? После платих най-високата цена за пребиваването си в София - 6 години работа като ватман. И тогава пак никой не дойде при мен да ме попита репресиран ли съм, заслужавам ли тази орисия, добре ли съм. Живеех в квартира - таван от 4 квадратни метра, а клозета беше в избите. Но дойдох, видях, победих и в мен няма никакъв страх от живота, защото той ми се разкрива сам, без брошури, драг-куини и пропаганда", отбеляза всестранно развитият бизнесмен с афинитет към рисуването, поезията и музиката. 

"Днес съм тук от обратната страна на пропагандата. Не за да осъждам и преча, а за да отворя очите на онези, които може би са подведени от нея. Но за авторите на тази неуместна според мен пропаганда, ще цитирам Псалом 91: „Само с очите си ще гледаш и ще видиш въздаянието на нечестивците“.

Хубав човек лоша пропаганда не държи в себе си...“

Рисунка: Eвгени Минчев

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"