Федерер и Надал покориха Алпите (ВИДЕО)

Тенис легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер се появиха заедно в новата рекламна кампания "Core Values" на марката "Louis Vuitton". Снимани на заснежен планински връх, символите на тениса бяха избрани за лица на марката - партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г.
Всичко е заснето на заснежен планински връх в Доломитите, планинска верига, разположена в североизточната част на Италия.

Доломитовите Алпи са дял на Алпите. Те се простират южно от централното било, в североизточната част на Италия на териториите на провинциите Белуно, Болцано, Южен Тирол и Тренто. Името идва от минерала доломит, който съдържа магнезий, желязо или манган, а планините са кръстени така на френския геолог и минералог от ХVІІІ в. Деода дьо Доломю. Всъщност връзката между този французин и Доломитите е по-пряка – именно с пътуването си в тях той извършва повечето си важни открития. Те са съставени главно от този вид скали, което им придава особен външен вид. Ето защо са наричани също Бледите планини.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"