Федерер за момента, в който хвана Рафа за ръка на прощаване: Мисля, че това беше таен знак на благодарност

Роджър Федерер говори за първи път за емоционалния момент, който имаше с Рафаел Надал по време на Laver Cup, където официално сложи край на кариерата си. По време на изпълнение на песента на Ели Гулдинг испанецът и швейцарецът избухнаха в сълзи, а след това Федерер хвана ръката на своя голям съперник и приятел. Тази снимка, повече от всичко друго, беляза сбогуването и ще остане завинаги запомнена като свидетелство за голямото уважение на двамата велики тенисисти.

В изявление за "Ню Йорк Таймс" швейцарецът обясни докосването, което дойде спонтанно.

- Беше толкова хубаво просто да седя там и да поглъщам всичко, докато музиката свири и фокусът беше върху Ели Гулдинг, изпълняваща песента. В този момент забравяш, че всички те гледат и снимат. В един момент не можех да говоря от плач и от музиката и просто го докоснах. Мисля, че това беше таен знак на благодарност - обясни Федерер.

Това беше израз на благодарност от Федерер към Надал за факта, че испанецът, въпреки ангажиментите си успя да дойде на неговия прощален мач. В този момент Надал беше притеснен за бременната си съпруга, а и участва на US Open. Все пак искаше на всяка цена да бъде до Роджър.

- След телефонния разговор стана ясно, че ще играем на двойки. Рафа ми каза: „Ще дам всичко, за да бъда с теб“ .

Испанецът успя да пристигне в Лондон и с присъствието си да уважи човека, с когото гради историята на тениса.

- Никога няма да забравя какво направи за мен в Лондон - каза Роджър, чиито думи показват голямото уважение към Рафа.

- Мислех, че ще е хубаво да изиграя прощален мач и да благодаря на феновете. Laver Cup беше разпродаден още преди да разбера, че ще сложа край на кариерата си там и много хора искаха да си купят билети, но не можаха. Мисля, че би било хубаво да изиграем един или повече прощални мачове. Все още не съм сигурен дали мога или трябва да го направя - добави Федерер. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"