Фенове на „Барса“ събират дарения за трансфер на Уилямс

Феновете на „Барселона“ са готови на всичко, за да видят европейския шампион Нико Уилямс с екип на клуба. Крилото на „Атлетик“ (Билбао) е трансферна цел №1 за каталунците, които обаче трябва да платят 60 млн. евро, за да задействащ откупната му клауза. За целта привърженици на испанския гранд започнаха да събират дарения през социалната медия ТикТок. Инициативата едва ли ще осигури пълната сума на президента на клуба Жуан Лапорта, но нагледно показва желанието на феновете. Освен това част от парите отиват за самата платформа, която получава процент от даренията.

Сделката може да се превърне в сага на лято 2024, след като в Билбао не дават признак, че са готови на продажба. Пръв това обяви президентът на клуба Йон Уриарте, а по-късно и старши треньорът Ернесто Валверде даде да се разбере, че очаква 22-годишния футболист за предсезонна подготовка.

Отношение по темата взе и легендата Лотар Матеус, опитал да удари рамо на новия наставник на тима.

"Моят приятел Ханс-Дитер Флик мечтае за това. Неговата откупна цена е 60 милиона евро, а пазарната цена вече е над 100 милиона. Той е невероятен футболист", цитира германеца Mundo Deportivo.

Трансферът пък може да е двоен удар за „Атлетик“, след като стана ясно, че вратарят и национал Унай Симон ще отсъства 5 месеца. Титулярът на „Ла Роха“ по пътя към титлата на Евро 2024 се подложи на операция на китката. Според шефа на медицинския щаб на баския клуб Симон ще бъде извън терените "месеци", без да уточни срока.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"