Forbes: Първите камиони със севернокорейски войници може да са достигнали фронтовата линия в Курск

Северна Корея изпрати хиляди войници, за да се присъединят към войната на Русия срещу Украйна

Първите севернокорейски военни вероятно вече са достигнали фронтовата линия в Курска област, съобщава Forbes.

Прихванатите разговори, публикувани от украинското разузнавателно управление в неделя и преведени от естонския анализатор WarTranslated, изглежда потвърждават това, което украински източници казват от дни - че хиляди севернокорейски войници са започнали да пристигат по фронтовата линия в Западна Русия.

Прихванатият разговор между двама руски военни се отнася до шофьора на камион КАМАЗ на име Андрей Свериденко, който е спрян, докато шофира към Курск.

Руската военна полиция „задържа няколко КамАЗа на магистрала“ в Курска област, обясни един от служителите на радиостанцията на колегата си.

Номерът на камиона, 497, „е цивилен номер“, казва първият служител. Автомобилът „нямаше бойно предназначение“, така че военната полиция „се притесни“.

Според WarTranslated севернокорейски войници на Свериденко са били за 810-а морска пехотна бригада на руския флот, която се опитва да откаже украинското настъпление по източния край на Курската издатина около село Русская Конопелка. Украинските дронове и артилерия задържаха руснаците досега.

Ако радиоприхващането на украинската разузнавателна дирекция е показателно за по-широко придвижване на севернокорейските сили към Курск, вероятно е само въпрос на време преди да има преки доказателства за севернокорейци в битка, пише още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"