Forbes: Русия може да бъде въвлечена в неизбежна война в Близкия изток

Русия може да бъде въвлечена в голяма война в Близкия изток, която неизбежно ще избухне между Израел, Хизбула и Иран. Това каза в статия главният редактор на Forbes Стив Форбс.

„Назрява голяма война между Израел, Хизбула и Иран. Сблъсъкът е неизбежен“, пише още той.

В същото време този конфликт бързо ще се разрасне и в него може да бъдат въвлечени не само САЩ, но дори Русия. Днес единственият въпрос е кога ще се случи това”, се посочва още в статията.

 „Това може да се случи скоро или малко по-късно“, смята журналистът.

В същото време ключовата точка на конфликта ще бъде границата между Израел и Ливан, на юг от която са разположени позиции на Хизбула.

„Бойците на „Хизбула” са по-многобройни и вероятно по-способни от тези на „Хамас” и притежават 150 000 ракети от различни видове. Премахването на „Хизбула” ще струва скъпо. Някои от неговите ракети и дронове ще преминат през Железния купол на Израел и ще ударят населени градски райони. Нещо повече, Иран няма да стои настрана; ще изстреля свои собствени ракети в Израел. И ще се изкуши да направи последните стъпки в създаването на ядрено устройство.

Има ли Израел средствата да унищожи или значително да осакати ядрените съоръжения на Иран? През годините те са били закалени под земята и са разпръснати из страната. Израел ще се нуждае от помощ от САЩ, за да се бори срещу „Хизбула” и Иран, да не говорим за останките от „Хамас”,” пише още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"