Forbes: Украйна няма модерна техника за формиране на нови бригади

Украйна остана без модерно оборудване за нови бригади, пише Forbes.

Миналата есен украинската армия започна да сформира първата от 11 нови бригади, всяка с 150 до 160 души персонал. Тези бригади трябва да бъдат разположени на фронта, за да заменят изчерпаните сили, но новите части имат остър проблем с липсата на модерни оръжия, се посочва в публикацията.

"Това може да стане сериозен проблем за украинците, когато нови, но зле оборудвани бригади заменят старите, но по-добре оборудвани бригади, когато последните най-накрая напуснат линията на съприкосновение“, отбелязва изданието, отбелязвайки, че снимки на една от новосъздадените бригади - 154-та механизирана бригада - дават представа за оборудването на новите части.

"Верижни бойни машини на пехотата БМП-1 от 60-те години на миналия век. Колесни разузнавателни машини БРДМ-2 също от 60-те години. Колесни бронетранспортьори VAB френско производство от 70-те години. Колесни машини M-1117 от 90-те години на миналия век, предоставени от САЩ. 154-та механизирана бригада има предимно по-стари, по-леки машини, нито една от които няма броня, по-дебела от 33 милиметра - достатъчно, за да отрази огъня на картечниците", пише Forbes.

В същото време бригадата разполага и с по-тежка техника - 60-годишни танкове Т-62, но е възможно и всички Т-62, които се виждат на полигоните, където се обучават войници от 154-та механизирана бригада, всъщност да не са принадлежат на бригадата и нейните инструктори.

Ако обаче 154-та механизирана бригада наистина е въоръжена с танкове Т-62, то, пише Forbes, това е тревожен знак за армията, която използва предимно доста модерни версии на Т-64 и Т-72, ​​както и западни Challenger, Abrams и Leopard.

Разбира се, руснаците също изпитват трудности при създаването на достатъчен брой съвременни бойни машини за новосформираните бригади. Въпреки това, дори като се вземат предвид мотоциклетите и количките за голф, руснаците като цяло са по-добре оборудвани от украинците и са по-многобройни, отбелязва Forbes.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"