Fox News: Кой беше Томас Матю Крукс? Какво знаем за стрелеца, опитал да убие Тръмп

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетел Парк, Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп по време на предизборен митинг.

Съобщава се, че Крукс е застрелял Тръмп от покрива на около 130 ярда (приблизително 119 метра) по време на митинг в малкия град, уцелвайки горната част на дясното ухо на Тръмп, докато бившият президент говори пред участниците в митинга преди националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки следващата седмица.

"ФБР идентифицира Томас Матю Крукс, на 20 години, от Бетел Парк, Пенсилвания, като субект, замесен в опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп на 13 юли в Бътлър, Пенсилвания", се казва в изявление на ФБР за Fox News Digital. "Това остава активно и продължаващо разследване", уточниха от службите.

20-годишният Крукс е от Бетел Парк, което е предградие на Питсбърг на около час южно от мястото, където е извършен опитът за убийство. 

Крукс завършва гимназията в Бетел Парк през 2022 г. Той е бил един от близо две дузини ученици от училището, които спечелили "награда звезда" от 500 долара от Националната инициатива (олимпиада) по математика и наука.

Онлайн запис на церемонията по дипломирането му го показва как върви по сцената под минимални аплодисменти и за кратко позира с служител на училището, съобщи New York Times.

Проверка на Fox News Digital разкри, че Крукс е щял да навърши 21 години този септември. Той няма докладвани криминални прояви, няма и докладвани запори или възбрани.

Крукс е бил регистриран републиканец според регистрите за гласуване, но е участвал само в щатските избори на 8 ноември 2022 г. поради възрастта си. Записите показват, че той е направил дарение от 15 долара на "Progressive Turnout Project", базиран в Чикаго комитет за политически действия, който подкрепя кандидатите на демократите за публични длъжности и твърди, че се застъпва за "ключови избирателни кръгове на демократите: млади хора, малцинства и хора с ниски доходи".

ФБР заяви, че ще продължи разследването на Крукс и всяка друга информация, която може да получи.

"Това остава активно и продължаващо разследване и всеки, който има информация, която може да помогне с разследването, се насърчава да изпрати снимки или видеоклипове онлайн на FBI.gov/butler или да се обади на 1-800-CALL-FBI", продължава изявлението.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"