Георги Дерменджиев: Трябва да бъдем много умни утре

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев обяви в пресконференция преди утрешното домакинство на Сервет в мача реванш от плейофа в Лигата на конференциите, че е важно българският шампион да е победител след двубоя. Мачът на "Хювефарма Арена" в Разград започва утре от 19:45 ч., а в първия дуел помежду си преди седмица двата тима завършиха при резултат 0:0.

"В Женева теренът не беше много добър, но ние не се оправдаваме с това нещо. Надяваме се, че доброто състояние на игрището в Разград ще ни помогне. Не знам дали създаваме или не достатъчно голови положения. За нас е важно ние да сме крайни победители, а не колко ситуации ще направим в мача", коментира Дерменджиев.

"Не мисля, че утрешната среща ще бъде чак толкова коренно различна в сравнение с първата. Защото ние като противници се познаваме добре и се надяваме, че ще стане един добър мач. Резултатът 0:0 от първия мач беше добър за нас, но аз мисля, че мачът си остава 50 на 50. Сервет е един много добър отбор, много добре комплектован. Не му пречи да играе като домакин или като гост, но е вярно, че ние сме домакини и това е важно", допълни той.

"Трябва да бъдем много умни утре. Мисля, че това не е достатъчно, но е важен момент. Съперникът е добър отбор и ние се съобразяваме с това нещо, но мисля, че имаме много добри шансове да продължим. Действително, теренът в Женева не беше добър, но нашият е, така че се надявам да ни помогне. Аз предпочитам отборът да играе равномерно и като домакин, и като гост. Но у дома наистина чувстваме подкрепата на нашата публика и тя ни носи по-голямо самочувствие", завърши Георги Дерменджиев.

Норвежкият футболист на Лудогорец Аслак фон Витри също участва в пресконференцията. "Всички футболисти искат да играят във фазата на елиминациите и то през пролетта в европейските турнири. Да, знам, че е било веднъж преди, но искаме да се случи сега. Имаме добър шанс и всички искаме да го направим. 0:0 е по-добър резултат от 0:1 за противника. Така че нулевото равенство е много добър резултат. Вкъщи ще бъде по-различно. Доста отбори сме побеждавали у дома в Европа. Във футбола всичко може да се случи, но ние трябва да си следваме плана за игра", коментира защитникът от Норвегия.

"Познаваме си терена много добре, уверени сме у дома, трябва да сме умни и да си следваме нашия план. И се надяваме вече да имаме добър резултат. Другото важно нещо е да прочетем правилно играта, след като вече ги познаваме и в края на деня да сме вкарали повече голове от тях", допълни той.

"Нещо специално е да играем тук - играем и за хората, и за града, а освен това и за себе си. Чувстваме се много по-добре тук, защото се усеща как противниците се притесняват. Смятам, че Сервет ще поемат по-малки рискове утре, защото ние сме достатъчно уверени", завърши Аслак фон Витри.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"