Голям триумф: България е на Европейско по баскетбол!

Краят на голямото чакане настъпи! Националният отбор на България по баскетбол се класира за Европейско първенство за първи път от 10 години насам! Селекцията на Росен Барчовски спечели по възможно най-драматичния начин съдбоносния мач с Латвия за крайното 66:65 (15:17, 21:23, 15:19, 15:6). Успехът дойде насред зала "Арена Рига", където в "лъвовете" наваксаха цели 13 точки изоставане в третата четвърт, а в последната част Павлин Иванов имаше основна роля за успеха, след като наниза три поредни тройки и върна националите ни в играта.

Триумфът за "лъвовете" дойде с много драма, също като този преди една година в "Арена Ботевград", когато отново националите ни показаха характер в ключовите моменти и си извоюваха победата със 110:104.

"Много съм щастлив и горд от играчите си - обяви Росен Барчовски след победата. - Това е невероятен успех за българския баскетбол, защото изминаха 10 години, откакто играхме за последно на Европейско първенство. Без да показваме добър баскетбол, ние демонстрирахме характер и намерихме искрицата, с която да променим резултата. Те ни водеха с 13 точки и беше наистина трудно да контролираме мача, да намерим енергията да обърнем. Накрая играхме умно и с много сърце. В България никой не вярваше, че ще победим, така че това е голяма изненада", каза Барчовски на пресконференцията след мача."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"