Гонзо на среща с Чеферин

Георги Иванов, новият президент на Българския футболен съюз, ще се срещне с този на УЕФА Александър Чеферин. Разговорите на високо ниво са планирани за май месец, обявиха от „Дома на футбола“ след първия Изпълком на новото ръководство.

На 17 май в Тайланд ще се проведе 74-тият конгрес на ФИФА, който ще е първият, в който новоизбраният президент ще вземе участие. Получени са и официални покани за присъствие на финала на Шампионската лига в Лондон на 1 юни и финала на Евро 2024 в Берлин на 14 юли, се казва в още в изявление на футболния съюз.

Промените на върха в родния футбол продължават с пълна сила. Вече е ясно, че Атанас Фурнаджиев ще бъде първи вицепрезидент, реши Изпълнителният комитет. Бизнесменът заменя на позицията Емил Костадинов, освободен от централата след смяната на Борислав Михайлов. Към момента са освободени над 10 служители на федерацията заради незадоволителни резултати.

За технически директор на БФС бе утвърден Кирил Котев, който пък ще заеме позицията на новия президент на БФС Георги Иванов.

БФС ще инициира работни срещи с представители на държавните власти, каквато е и една от основните цели на Гонзо. В дългосрочен план се предвижда създаване на специална комисия, чрез която БФС и държавата да работят съвместно за създаването и развитието на цялостна визия за футбола и модернизация на футболната инфраструктура у нас.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"