Григор Димитров: Дори когато съм далеч от България, чувствам, че голяма част от мен принадлежи на това място

Специално видео за звездата на българския тенис Григор Димитров заснеха от спонсора му „Lacoste“ при последното му посещение в Хасково. В него българският тенисист разказва за семейството, родния град и България.

„Няма значение откъде си – ако си упорит и обичаш играта, всичко може да се случи. Аз съм Григор Димитров, на 32 години съм и съм от Хасково, България“, казва първата ни ракета на тренировка на закритите кортове на Кенана.

„Страстта ми към тениса се зароди много рано. Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че израснах в много спортно семейство. Идвам от малък град, който няма особени традиции в тениса. Мисля, че това остави отпечатък върху мен и ми помогна да остана съсредоточен“, добави Гришо, който посети и бившето си училище.

„Съветът, който ми дадоха и който самият аз давам непрекъснато, е да не вървиш по отъпканата пътека. Няма преки пътища. Всички сме уникални по свой собствен начин. Много е важно и да се обградиш с добри хора. Дори когато съм далеч от България, чувствам, че голяма част от мен принадлежи на това място. Винаги, когато се връщам в Хасково, се чувствам като у дома си“, допълни още тенисистът във видеото.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"