Хакнаха профила на АТП и сложиха знамето на Велика Албания

Профилите на Асоциацията на професионалистите в тениса във Фейсбук и Туитър бяха хакнати от група албанци, които публикуваха поздрав към Албания за Деня на независимостта, заедно със снимки на знамето на "Велика Албания".

Снимката е от мача между Сърбия и Албания, игран преди почти десетилетие в Белград, където националистическият символ беше пуснат с дрон.

„Честит Ден на независимостта на Албания. В този велик ден сърцата ни са изпълнени с гордост, когато празнуваме духа на свободата и единството. Нека знамето на Велика Албания се вее гордо, символ на нашата богата история и да покаже силата на нашата нация“, гласи посланието на страницата на ATP.

Това съобщение беше няколко часа в профила на организацията ATP. Мнозина смятат, че това е отговор на албанските хакери на поведението на сръбските тенисисти, водени от Новак Джокович на финалите на Купа Дейвис. Сърбите излязоха на терена с песента "Весели се, сръбски роде", която беше изтълкувана като спорна заради текста "Нека сръбското знаме се вее от Призрен до Румия", места на територията на Косово и Черна гора.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"