„Хебър” пише история, Любо Пенев, усмихни се и остани!

Любослав Пенев е един от най-добрите мотиватори в съвременния български футбол. Той пое най-голямото предизвикателство в кариерата си, заставайки начело на аутсайдера в елита „Хебър” и запази елитния статут на тима, като е напът да направи това за трета поредна година, което не се е случвало никога.
Никога не се бе случвало и „Хебър” да играе на полуфинал в турнира за Купата на България след трите си неуспешни опита при достигането на ¼-финалите. С легендата на българския футбол начело обаче днес „Хебър” написа своята златна страница в историята на турнира. Тимът победи Пирин Благоевград с 2:1 и се класира на полуфинала на турнира в 345-ия ден на Пенев начело на клуба.
Стефан Цонков в седмата минута можеше да затрудни благоевградчани, но стреля над вратата. Първи голов шанс за Пирин бе организиран в 29-ата минута, но ударът на Венцислав Бенгюзов не затрудни вратаря на пазарджиклии Петър Дебърлиев, който отрази и шанс на Юго Комано веднага след това. В продължението на първата част Георги Каракашев бе задържан за фланелката в наказателното поле на гостите, а Георги Вълчев вкара първия гол за „Хебър” от отсъдената дузпа, потвърдена и от ВАР. В този момент камерите на телевизионното излъчване на мача показаха Любослав Пенев, който страшно уверен в тима си, дори не се зарадва на попадението на фона на щастливите фенове в Пазарджик. 
Иван Тасев изравни след асистенция на Андрей Йорданов в 59-ата минута. В 80-ата бе отменен гол на „Хебър”. Олексий Збун, който влезе като резерва малко преди това, отбеляза след рикошет в наказателното поле на съперника. Попадението обаче не бе признато заради засада.  В 93-ата минута и Ангел Бастунов вкара гол, който не бе признат заради засада. В последните секунди с попадението си новото попълнение Шейх Диаманка вкара решителното попадение и класира „зелените” за първи път на полуфиналите в турнира. 
След перфектно проведения тактически мач съобразно и смените и след успеха е ясно едно, че Любослав Пенев вече е легенда и на „Хебър”. И трябва да остане начело на клуба и през новия сезон. Не заради парите, а заради сърцето! 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"