Христо Стоичков: Вече 18 години българският футбол върви към дъното, гледам ги отвисоко (ВИДЕО)

Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе гост в подкаста "Код спорт". Водещите Красимир Минев и Владимир Памуков го помолиха да коментира появили се изказвания, че се е превърнал в инфлуенсър, но че не помага за детско-юношеския футбол.
"Трябва да си много ограничен, за да го кажеш това. Или да са те изгонили от физическо възпитание. Да не знаеш, че Христо Стоичков има 3 школи в Барселона. Тази в Етрополе завърши за най-бързо развиваща се в Европа. Ако не е запознат, то това граничи с тъпизъм.
Над 20 играчи са излезли от моята школа и всички са национали. По-добре да не споменава моето име. Сутрин пий едно кафе, гледай нещо друго и моето име не го споменавай", заяви Стоичков, видимо ядосан от твърденията на „доброжелателите”.
Той обяви, че от 2013 до 2023 не е критикувал никого, включително и управлението на подалия оставка президент на БФС Борислав Михайлов. 

По време на участието си Ицо изгледа видео с негово изказване за бившия президент на централата ни отпреди десетилетие. "Някои чак сега го разбират... И искат аз да говоря... Аз съм си казал моето мнение - коментира Камата. - Тогава защо не бе отразено по най-добрия начин? Минаха десет години от тогава, да сте ме чули да говоря и да критикувам някого? Не. Моето време мина. Живея съвсем друг живот. Живея на 50-ия етаж в Маями, гледам ги отвисоко...Играя голф, пътувам по целия свят с ФИФА, с УЕФА... Работя в телевизия, в която ни гледат милиони..."

Камата даде и своята оценка на развитието на българския футбол малко след една от най-срамните сцени, свързани с този спорт у нас - окървавения протест след мача България - Унгария. В свой стил той добави: „Вече 18 години българският футбол върви към дъното”. “Тръгват от Витоша надолу – без найлон, без шейна, без ски. Директно към блатото. Всеки замълча, всеки се направи на умния писач”, добави още Стоичков.
Първата част от участието му вижте тук:

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Владимир Памуков

Този уебсайт използва "бисквитки"