И „Лудогорец“ гледа към Станислав Генчев

Станислав Генчев е считан за сигурен нов наставник на „Левски“, но последната дума ще има хегемонът в родния футбол „Лудогорец“, научи "Труд News". В Разград се подготвя нова треньорска рокада, а дните на Георги Дерменджиев изглеждат преброени. Загубата във финала за Купата на България от „Ботев“ (Пд) с 2:3 и тежкото крушение с 0:4 от „Черно море“ в шампионата могат да се окажат фатални както за специалиста, така и за „сините“ от стадион „Георги Аспарухов“, считали треньорския казус за решен. Генчев вече натрупа сериозен опит в Разград, където бе със статут на старши треньор, а също и на асистент. Там мина и част от футболната му кариера. Силният му сезон начело на „Крумовград“ пък го прави перфектния кандидат.

Именно „Левски“ сложи край на впечатляващата серия на абсолютния новак в елита, наброяваща 15 срещи без загуба. Гол на Цунами в добавеното време за 1:0 донесе втори пореден успех за „сините“ след 2:1 над „Локомотив“ (Пд) дни по-рано.

Рекордът на домакините бе на 60 секунди от това да оцелее, след като удари на Евертон Бала и Патрик-Габриел Галчев от гостите срещнаха гредите. Двубоят бе с исторически характер и поради факта, че бе поверен на Христина Гутева, превърнала се в първата жена, ръководила мач от родния елит. Единствената дискусионна ситуация бе в 20-ата минута, когато бранителят на „сините“ Хосе Кордоба спря откъсващия се Патрик Луан, но получи само жълт картон. Гол на Алекс Колев от домакините пък бе отменен заради засада.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"