Ибра ще спасява поста на Пиоли в „Милан“

Златан Ибрахимович за трети път в „Милан“. Шведът се завръща на „Сан Сиро“, но вече като част от борда на клуба. Бившият нападател бе неотлъчно до „росонерите“ в месеците, след като спря с футбола. Сега той ще бъде дясна ръка на собственика на клуба Гери Кардинале във взимането на важни решения.

Ексцентричният швед ще има ролята на старши съветник, като ще отговаря както за спортните въпроси в клуба, така и за комерсиалните сделки. Сред задачите, с които ще се занимава бившият нападател, е и изграждането на новия стадион на тима.

Със сигурност ще има и думата за поста на Стефано Пиоли. Столът на старши треньора се класи сериозно след серията незадоволителни резултати. През уикенда гранда от Милано падна с 2:3 от „Аталанта“, а сега предстои решаващ сблъсък с „Нюкасъл“ в Шампионска лига. „Милан“ е на 90 минути от отпадане още в групите, като дори победа на Острова не им гарантира участие на осминафиналите.

Според италианския вестник Corriere dello Sport бъдещето на Пиоли може да се реши след двубоя в сряда, тъй като ръководството на клуба е започнало да губи доверие към специалиста.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"