Инински: Плаках в ръцете на Стоичков

Съдийската несправедливост в Париж, коствала финал на боксьора Хавиер Ибаниес, е била приета тежко от президента на родната федерация Красимир Инински. Ръководителят не скри огорчението си, визирайки полуфиналната среща на натурализирания кубинец с Мунарбек Саитбекулу от Киргизстан. След нея боксьорът остана с бронз след 1:4 съдийски гласа на съперника си.

“Искам да благодаря на треньорите и състезателите за раздаването и че оставиха сърцата си на ринга – обясни Инински. - Всички видяха, че имаше спорно съдийско решение на Хавиер, всички видяхте скандала със съперницата на Светлана Каменова.

World Boxing е новата организация, която може би ще набере сила и нови членове и ще бъде включена в програмата на Лос Анджелис 2028. Ние ще постъпим както трябва - дипломатично. Чувстваме се обрани и е изключително трудно да се вдигне състезател след такъв обир. Виждате, че Жоел (б.а Арате) плаче, аз също плаках в ръцете на Стоичков, но това е - трябва да се вдигнем и да сме още по-силни".

По време на пресконференцията в пресклуб България стана ясно, че тандемът Ибаниес-Жоел Арате вече се цели в злато на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028.

„Специални поздравления за Хавиер (Ибаниес), видяхме, че съдиите не му дадоха златен медал – обясни наставникът. - Съжалявам. Извинявам се на България и на Красимир Инински, че този медал не е златен."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"