Водещ на Би Би Си е изчезнал на гръцкия остров Сими, издирват го с дрон

В гръцкия остров Сими се провежда мащабна полицейска операция за откриване на 67-годишния британски водещ на Би Би Си Майкъл Мозли, който е в неизвестност от вчера в 13:30 ч., когато е тръгнал да се разхожда по плажа на Агиос Николаос. Изчезването официално е декларирано тази сутрин от 62-годишната му съпруга.

Кметът на Сими Лефтерис Папакалодукас заяви, че разследванията са започнали още вчера късно следобед, тъй като 62-годишната му съпруга започна да се тревожи. Според властите Майкъл Мозли искал да се върне от плажа пеша. Конкретният район, в който се е изгубил 67-годишният водещ, се определя като "труден, тъй като е доста каменист".

Полицаи от 1-ва дирекция на Додеканези, работят на място, в сътрудничество с пожарната, пристанищната администрация и доброволци. Вдигнат е дрон. 

Според публикация във Фейсбук от група доброволци на Сими, в деня, в който Майкъл Мозли е изчезнал, е бил облечен с къси панталони, синя тениска, бейзболна шапка и слънчеви очила.

Майкъл Мозли е роден на 22 март 1957 г. и е журналист, продуцент и водещ. Работи за Би Би Си от 1985 г. Става известен чрез своите предавания за биология и медицина и редовните си участия в The One Show.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Бойка Атанасова, кореспондент на "Труд" в Атина

Този уебсайт използва "бисквитки"