Как да защитим смартфоните с голям дисплей при падане

Съвременните смартфони се произвеждат с наистина много големи екрани, които при повечето макс модели са около и над 6,5 инча, достигайки докъм 7 инча. Това е чудесно, защото в известен смисъл придава повече стойност на мобилното устройство.

То постепенно замества таблетите и се превръща в устройство не само за разговори и ползване на социални мрежи, но също за гледане на филми, видеоклипове и други подобни забавления, които изискват по-голям екран.

По-голям екран - по-висок риск от щети при изтърване

Няма нищо по-хубаво от големия дисплей, но той също така може да се окаже и магнит за всякакви дребни драскотини, точици и други подобни, причинени от изтърване по невнимание.

И ако за малките смартфони може да се каже, че е добре дисплеят да е защитен с протектор за телефон, то за големите смартфони, които са и доста по-тежки и притежават доста по-големи екрани това е просто задължително.

100% защита при всякакви обстоятелства

Протекторът за екран е най-добрият начин да защитите уязвимия екран на вашето мобилно устройство. Той ще предпази смартфона ако го изтървете на тротоара докато проверявате социалните мрежи или отговаряте на обаждане, но не само.

Протекторът за дисплей действа като щит срещу всякакви драскотини от ключовете в раницата или от пясъка, попаднал в джоба след романтичния следобед на плажа с любимия човек.

Протекторът, макар и да е изключително тънък, предлага невероятно високо ниво на защита при случайни удари и падане, като в над 99% от случаите ще поеме и неутрализира удари, които дори биха могли да разцепят почти всеки дисплей.

Какви видове протектори има

Протекторите за екран се предлагат в доста разновидности, като всеки от тях идва със своите плюсове и минуси по отношение на качествата и цената. Факт е, че колкото по-качествен е протекторът, толкова по-висока е и неговата цена, според специалистите от магазина за GSM аксесоари Mytel.bg.

Напоследък едни от най-търсените, но и най-скъпи, се оказват моделите, които са изработени от закалено стъкло. Те са изключително качествени и нивото им на незабележимост е 100% (тоест не може да се предположи наличието на протектор), но съответно са и малко по-скъпи.

За сметка на това, те могат да направят вашето мобилно устройство неуязвимо, без дори да се вижда, че има нещо поставено върху него.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"