Какво каза Десподов, за да може Тиаго да изпусне дузпа?

Кирил Десподов се оказа големият жокер на ПАОК в Белгия. Капитанът на България бе резерва, но се появи в 62-ата минута при загубата с 0:1 от „Брюж“. Нападателят бе съперник с бившия си съотборник в „Лудогорец“ Игор Тиаго, който от лятото поема към Висшата лига на Англия. В 78-ата минута бразилецът взе топката, за да изпълни дузпа, а в същото време Десподов подсказа на своя вратар Доминик Котарски как да я отрази. И хърватинът успя!

"Казах му да остане в средата и се радвам, че ме послуша", разкри Десподов след визитата в Брюж.

„Мисля, че имахме енергия, но нещо не ни се получи. Разбира се, първото полувреме току-що приключи. Трябва да покажем друго лице във втория мач. Играем на "Тумба" и трябва да ги накараме да се чувстват неудобно, за да се класираме за полуфиналите".

И все пак Котарски, героят за ПАОК, отказа да препише цялата заслуга на своя български съотборник.

„Имам конкретна процедура, която следвам при дузпите. Имах нещо предвид, а това, което си казахме с Десподов, бих предпочел да ги запазя за себе си. Но и това ми помогна.“

Реваншът на „Тумба“ се очаква да бъде Ад за гостите. Преди седмици от него си изпати „Динамо“ (Загреб), записал крушение с 1:5. ПАОК няма загуба у дома в Европа през сезона, а ако елиминира белгийците ще срещне някой измежду „Фиорентина“ и „Виктория“ (Пилзен), направили 0:0 в Чехия. Унай Емери изведе „Астън Вила“ до 2:1 над „Лил“, а „Фенербахче“ върна два гола срещу „Олимпиакос“ за 2:3, запазвайки шанс за следващия кръг.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"