Касияс слезе от футболната сцена

Любимецът под рамката за „Реал“ и „червената фурия“ обяви своето оттегляне от футбола. Икер Касияс до последно носи екипа на „Порто“, с който игра от 2015 г. до май месец миналата година. Той получи сърдечен удар по време на тренировка и от тогава не е записвал участие. 

Испанецът оповести новината и в официалния си профил в Туитър.

„Важен е пътят, който изминаваш и хората, които те придружават, а не дестинацията, на която пристигаш. С работа и усилия целта идва сама. Несъмнено, мисля, че това бе мечтаният път и мечтаната дестинация.“, написа Икер в публикацията си.

Twitter Publish

Отборът на Сан Икер, спечели титлата и купата през този сезон, а през 2018 г. той бе неизменна част от състава на още един шампионски състав на „драконите“. С „Порто“, Касияс спечели два пъти приза за вратар на годината.

Със сигурност за португалския тим представлява чест, че е последното пристанище, на което 39-годишният страж акостира. По-голямата част от кариерата му обаче преминава в Мадрид и е нормално за Икер да има по-силни спомени с „белия балет“. 

С екипа на „Реал“, той спечели пет пъти Ла Лига, три пъти Шампионска лига, три междуконтинентални купи и две суперкупи на Европа. Няма вратар в света, който да се похвали с подобни отличия.

Не трябва да пренебрегваме и постиженията му с националния екип. Икер бе капитан на най-великото футболно поколение, което се е раждало в Испания и което достигна до световния връх през 2010 г.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"