Клоп би Гуардиола в Англия за №1

Юрген Клоп, мениджърът на "Ливърпул" бе избран за най-добър мениджър на изминалия сезон във Висша лига. Германският специалист бе предпочетен, въпреки че "мърсисайдци" останаха втори в класирането, а титлата пое към "Манчестър Сити". Наградата е втора за Клоп, откакто работи на "Анфийлд".

„Това е голяма чест, беше луд сезон - обясни германецът. - В последния кръг само два мача бяха без значение, а през останалата част интригата беше за всички ключови позиции в класирането. Беше малко напрегнато, не беше най-добрият край за нас, но вече сме го преодолели. И когато спечелиш награда като тази, ти или си гений, или имаш най-добрия треньорски щаб в света – аз тук съм с четирима от моя треньорски щаб и те знаят колко много ги ценя“, каза Клоп след връчването на наградата.

Клоп получи и трофея на името на сър Алекс Фъргюсън, за който се гласува от мениджърите във всички дивизии в Англия. Самият сър Алекс обяви победителя и каза: "Това е агония, това е абсолютна агония... Юрген Клоп."

Мениджърът на Ливърпул добави: „Гласуването на моите колеги очевидно е най-важната награда, която можете да получите. Не вярвам в индивидуалните награди във футбола като цяло, това е отборен спорт и не бих бил нищо без тези момчета там. Всичко е за това какво можем да направим заедно и какво направихме заедно“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"