Кметът на Елин Пелин: В склада вероятно има още една жена, но пожарникарите не успяват да стигнат до нея

Във взривените складове за фойерверки в Елин Пелин вероятно има още една жена, но огнеборците не успяват да стигнат до нея. Ситуацията е изключително интензивна и се променя през няколко минути. Силният вятър може да причини пожари.

Това заяви кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който на терен следи ситуацията с лумналите сгради, в които се съхранява пиротехника. 

"Трябва да се внимава, възможно е да има осколки", отбеляза Симеонов.

Междувременно Тодор Попов, който е собственик на склада, съобщи, че в сградите се съхраняват само лицензирани пиротехнически средства. Той обаче не може да отговори на въпроса колко човека са били на работа по време на инцидента. 

Стана ясно още, че Националната следствена служба ще поеме разследването на взривовете. Екип от следователи е в готовност да се включи в огледите, след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат спрени. Очаква се още тази вечер да започнат разпити на свидетели и други съпричастни лица. Ще се работи по всички възможни версии.

Имало е хора на смяна по това време в складовете, двама са изкарани, още двама са в неизвестност, има и един охранител, който е в шок. Той е помагал до последно, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"