Контузията на Гарначо ще отложи дебюта му в националния отбор

Контузията, получена от Алехандро Гарначо в последния мач на Манчестър Юнайтед, включи алармите на аржентинския национален отбор, който чака официален медицински доклад за играча. Въпреки че първоначално се говореше, че няма да е сериозна, истината е, че играчът премина изследвания, които показаха, че травмата ще го извади от терена за двата мача на Аржентина през март.
Футболистът претърпя тежък удар от Кайл Уокър-Питърс  в мача срещу Саутхемптън и издържа само няколко минути на терена, след като влезе през второто полувреме. Футболистът беше сниман да напуска Олд Трафорд с патерици.
Първият, който наруши мълчанието относно положението на футболиста, беше неговият треньор Ерик тен Хаг. Холандецът се опита да осигури спокойствие, като увери, че смята, че това е било само изкълчване и че просто го е извадил от играта като предпазна мярка. Клубът не излезе с официален доклад, но истината е, че Гарначо премина днес изследвания и те разкриха по-сериозна контузия от очакваното.
Малко преди TyCSports.com  да потвърди, че контузията е сериозна, братът на Алехандро Гарначо, Роберто, публикува съобщение в социалните си мрежи, което предизвика слухове. На него се вижда как футболистът лежи на терена в момента на контузията и текстът на английски гласи: „Знам, че ще се върнеш по-силен“.
Алехандро Гарначо е един от футболистите, които Лионел Скалони, треньорът на аржентинския национален отбор, повика за приятелските мачове срещу Панама и Кюрасао в края на март. Идеята на треньорския щаб на Албиселесте беше да го присъединят към тренировките, да го интегрират в групата и може би да му дадат минути, за да започне кариерата си в националния отбор.

Засега контузията не променя плановете и треньорският щаб ще изчака да разбере развитието й. Първият мач на Аржентина е само след 20 дни срещу Панама.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"