Ливърпул и Лондон с публика за първи път от март

Английските градове Ливърпул и Лондон ще приемат публика по стадионите за спортни събития за първи път от месец март, като в това число влизат и мачовете от Висшата лига. На Острова разхлабиха мерките срещу пандемията от COVID-19 и обявиха в кои части на Великобритания ще пускат фенове и какъв ще е броят им.  Клубовете от Висшата лига в Ливърпул и Лондон ще могат да посрещнат до 2000 привърженици обратно на стадионите си след края на втория локдаун, който изтича на 2 декември.

Мърсисайдци и лондончани спаднаха до ниво 2 и част от тях ще могат да се радват директно на футболните срещи. Така отборите на двата града „Ливърпул“, „Арсенал“, „Евъртън“, „Тотнъм“, „Челси“, „Уест Хам“, „Кристал Палас и "Фулъм“ имат право да посрещат публика.
Така още на 5-и декември „червените“ ще домакинстват на „Уулвърхямптън“ на „Анфийлд“ с привърженици по трибуните. Областите, които са спаднали до ниво 1, пък ще могат да приемат до 4000 привърженици.
Манчестър обаче остава на ниво 3 – класифициран като „високо рисков“ и няма да може да допуска зрители. Дълъг е списъкът на отборите, които няма да могат да върнат своите фенове - „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“, „Астън Вила“, “Лестър“, „Нюкасъл“. Привържениците на „Лийдс“, „Бърнли“, „Шефилд Юнайтед“, „Уест Бромич“, „Уулвърхемптън“ също ще трябва да изчакат по-дълго преди да стъпят на трибуните.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"