Лудогорец изпусна дузпа срещу Виктория, има само точка в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец изпусна дузпа срещу Виктория Пилзен и завърши 0:0 във втория си мач от груповата фаза на Лига Европа. Тимът има само точка в актива си. В първия си двубой "орлите" загубиха от Славия (Прага) с 0:2. 

Днес новият треньор на Лудогорец Игор Йовичевич дебютира в Европа с изненада още преди старта на мача с чехите. Той бе избрал да включи сред титулярите вратаря Хендрик Бонман вместо Серджио Падт, както и Ивайло Чочев, който се контузи малко преди края, и Руан Секо. 

В 25-ата минута Бонман улови топката след удар на Вацлав Йемелка с глава. Още след първия половин час кошмар с контузии започна за Лудогорец с травмата на Кайо Видал, който не можеше да продължи да играе и бе сменен с Агибу Камара. В началото на втората част Сон подаде към Камара в наказателното поле на Виктория, но топката удари ръката на Йемелка. Унгарският съдия Тамаш Богнар не реагира, след което обаче преразгледа ситуацията с ВАР и посочи дузпа за Лудогорец. Якуб Пьотровски имаше шанс да вкара първия наказателен удар в кариерата си за българския тим, но капитанът бе разочарован. Вратарят на чешкия тим спаси удара му. В 60-ата минута пък Бонман се прояви, като отрази удар на Каду. Бившият нападател на Левски Рикардиньо влезе в игра за Виктория 20 минути преди края, когато пък Даниел Вашулин нацели гредата. 

Лудогорец имаше и малшанс, след като трябваше да прави две принудителни смени. Ивайло Чочев се контузи в 78-ата минута, а на негово място влезе Дерой Дуарте. Наставникът Йовичевич иначе прибегна и до смените на Диниш Алмейда с Георги Teрзиев и на Руан Круз с Квадво Дуа. Това обаче не промени резултата.

Така Лудогорец все още чака своя първи гол, както и първата си победа в груповата фаза на турнира и спази традицията сред всички български тимове да няма успех на чешка земя в евротурнирите. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"