Мъж се възмути от фасадата на паспортна служба в София

Столичанин се възмути от окаяното състояние на сградата, в която се помещават две ведомства - на Централното военно окръжие и паспортната служба на район "Искър" в кв. "Дружба" 1. 

"На втория етаж е Военното окръжие, на третия - паспортното. Вехти дивани на по 50 години, секции от соца, миризма на нафталин и минало. Но не това е най-фрапантното. Не може фасада на държавни учреждения да изглежда по този нелеп начин - ронеща се мазилка, хиляди кабелчета, пробити и висящи от стените. Табелите са нечетими, а вратите - пред разпад. Температурата в помещенията е над максималните в Сахара. Истински съчувствам на служителите, на които им се налага да си вадят хляба в подобни условия", заяви за "Труд news" Павел Павлов.

Софиянецът е получил повиквателна заповед по Закона за резерва на въоръжените сили. Подобен отчетен талон получават  мъже, служили в казармата. През регулярен период от 6-7 години. 

Когато Павлов стигнал до уречения адрес останал безмълвен от пейзажа. Почувствал се като герой от някой уестърн. 

"Подобни гледки говорят повече от думите. Отношението на държавата ясно личи в помещенията на институциите. Аналогична е ситуацията в доста районни управления на МВР, някои болници, а и общини", отбеляза Павлов. 

TRUD_VERSION_AMP:8//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"