Мануел Чар си пожела битка с Кубрат Пулев

Световният шампион Махмут „Мануел” Чар изрази желание да се бие с Кубрат Пулев. Той бе на ваканция в луксозния хотел „Микеланджело” на гръцкия остров Кос, съобщи за „Труд” българинът Стоян Барабаров, който е част от висшия мениджмънт на хотела. Чар обяви, че чака покана от Пулев за бъдеща битка. Той бе в компанията на половинката си и се отдаде на СПА забавления на острова. Боксьорът изрази готовност да стигне и до двубой с някого от световните шампиони, бил той Антъни Джошуа, Тайсън Фюри или друг. Барабаров сподели, че Чар е истински джентълмен, който говори с уважение за потенциалните си съперници. Битка между Чар и Кобрата няма да е невъзможна и трудна за организиране, тъй като промоутър на ливанеца е Ивайло Гоцев.

В последния си бой на ринга в Кьолн по-рано тази година шампионът на WBA в тежка категория направи първа успешна защита на своята титла, след като нокаутира Кристофър Лавджой във втория рунд. Това бе първият му двубой от 2017 година насам. Германецът от ливански произход успя да нанесе първа загуба на Лавджой (19 победи от 20 срещи – всички, записани след нокаут) на гала в Хамбург, която се проведе на 15 май.

Припомняме, че германският боксьор беше понижен от „редовен“ в „шампион в отдих“ на WBA в тежка категория преди този двубой, след като не успя да си извади документи за двубой с Тревър Брайън и от асоциацията организираха нов мач за титлата, в който Брайън нокаутира Бърмейн Стивърн. От WBA обявиха, че все пак сблъсък между Брайън и Чар ще има. Двубоят трябваше да се състои най-късно до 30 май 2021 г., но с оглед факта, че Махмуд Чар се качи на ринга на 15 май, най-вероятно такава среща няма да се състои или ще бъде обявена друга дата до края на годината или в началото на 2022 г.

През 2019 г. се водеха преговори за двубой между Антъни Джошуа и Чар, но британецът трябваше да защитава титлите си на WBA (супер), WBO, IBF, и IBO в американския си дебют срещу Джарел Милър, който обаче даде положителна допинг-проба и впоследствие беше остранен от битката. След това обаче Чар не успя да стигне до битка с него.

Чар смени името си миналата година. 35-годишният боксьор, който гостува у нас, за да гледа сблъсъка на Кубрат Пулев и Хюи Фюри, реши да се представя с рожденото си име Махмут, а не с Мануел. Роденият в Ливан боец реши през 2000-а година, в самото начало на професионалната си кариера, като маркетингов трик да използва псевдоним по примера на други боксьори, които представляваха Германия на боксовата сцена - Марко Хук с истинско име Муамер Хукич и Феликс Щурм с истинско име Аднан Чатич.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"