Мбапе играе на 80% на Евро 2024 заради маската

Маската на Килиан Мбапе пречи сериозно на звездата на Франция на Евро 2024. Признанието дойде изненадващо от селекционера на Испания Луис де ла Фуенте в навечерието на полуфинала между двата тима. Нападателят на „петлите“ пострада още на старта на турнира, когато се сблъска със защитник на Швейцария. Дотук той има едно попадение от дузпа, а критиките по негов адрес се увеличават с всяка изминала минута на Мбапе на терена.

"Хората трябва да знаят, че маска като тази е доста ограничаваща – обясни треньорът на Испания. - Имахме подобна ситуация с Робин льо Норман, той не дишаше нормално, беше много уморен и дори имаше някои проблеми с мускулите. Във всеки случай Мбапе на 80% е достатъчно голяма заплаха, въпреки че е вярно, че най-добрата му версия все още не е видяна в Германия.“

Испания пък ще бъде без Педри, който се контузи срещу Германия. Мястото му заема Дани Олмо, отчел се с два гола и две асистенции дотук в турнира.

В същото време гигантът за статистика Opta прогнозира, че бъдещият шампион ще бъде именно „Ла Роха“. Шансът това да се случи е 32,17%.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"