Мбапе спаси ПСЖ от срам в Шампионска лига, Борусия Дортмунд мечтае

С гол на Александър Исак в 24-ата минута Нюкасъл поведе като гост на ПСЖ, но тази изненада не бе достатъчна, за да спечели тимът нови 3 точки в група F от Шампионската лига. Парижани знаеха, че при този развой на двубоя могат да пропуснат фазата на елиминациите тази година и звездата на тима Килиан Мбапе стана герой, вкарвайки гол от дузпа в 98-ата минута. 
Другият мач от групата днес бе далеч по-интересен, след като Борусия Дортмунд победи като гост с 3:1 Милан. В 6-ата минута нападателят на италианския гранд Оливие Жиру изпусна дузпа, а за сметка на това гостите поведоха с гол на Марко Ройс в 10-ата минута от точно изпълнен 11-метров наказателен удар. До края на полувремето Самуел Чуквуедзе изравни в 37-ата минута след пас на Давиде Калабрия. В 59-ата минута Жейми Бино поведе германците напред в резултата. В 69-ата минута Карим Адейеми оформи крайния резултат 3:1 в полза на Борусия.
След днешните срещи Борусия Дортмунд гледа по-смело към осминафиналите със своите 10 точки. Втори е ПСЖ със 7, а трети - Нюкасъл с 5. Милан обаче също има шанс да остане във фазата на елиминациите на някой от евротурнирите, тъй като има 5 пункта на последното място. 
В последния кръг, когато всичко ще стане ясно, на 13.12 английският тим посреща Милан, а Борусия и ПСЖ ще представят своето зрелище за феновете си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"