Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева

Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева. Изпълкомът на централата разреши трансфера на Мелания Тур в Израел. Досега гимнастичката се състезаваше за Украйна. Трансферите на Елвира Краснобаева в Армения и на Анна Куцишвили във Франция са със статут "Изчакващи", съобщи БНР. 

По всяка вероятност ФИГ изчаква решението на Българската федерация по художествена гимнастика.  Ако Управителният съвет на централата откаже трансфера, а след това ФИГ даде разрешение, Елвира Краснобаева ще трябва да прекъсне участията си в състезания за срок от една година. Ако УС на БФХГ даде зелена светлина на смяната, Краснобаева ще може да представя Армения още от следващата година.

Припомняме, че в началото на октомври с пост в социалните мрежи гимнастичката обяви, че сменя националността си. Заради това нейно решение, Българската федерация по художествена гимнастика я извади от състава на националния отбор, спря финансирането й, обяви, че тя дължи финансови компенсации на централата и й забрани да използва направените до момента музики и композиции.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"