“Mel&Mel” – Мел Гибсън и Джорджа Мелони се щракнаха

В понеделник Мъск връчи на премиера в Ню Йорк наградата на Атлантическия съвет

В използваните от премиера на Италия Джорджа Мелони социални мрежи в събота се появи нейно селфи с големия актьор и режисьор Мел Гибсън. Снимката, на която двамата са ухилени до уши и ококорени, бе придружена с краткия текст “Mel&Mel”, „Мел и Мел“ – остроумно съчетание от имената на двамата. Постът хвърли в паника пишещото братство на Апенините, изненадано от пропуснатата закачлива среща и то веднага се впусна да разкрие постфактум за какво става дума.

Оказа се, че през последните дни, когато е щракнато селфито, Мел Гибсън оглеждал локации в южните италиански градове Матера и Гравина за продължението на великия си филм „Страстите Христови“. Новата лента е с работно заглавие „Възкресението“ и трябва да бъде завъртяна през пролетта на 2025 г. или 21 години след „първата част“ за мъките на Спасителя към Голгота. И явно докато се е разхождал из любимата на Джорджа Мелони област Пулия, където тя организира през юни срещата на лидерите на седемте най-развити западни страни, Мел Гибсън е бил удостоен с честта да се срещне с русокосата фурия и двамата да се щракнат заедно.

„Страстите Христови“ излезе на екран преди 20 години.

Но преди да се превъзбудят от “Mel&Mel”, медиите на Апенините раздухаха подобаващо подробности около предстоящата в понеделник вечерта среща отвъд Океана на Джорджа Мелони с очертаващия се като първи трилионер на планетата - предприемача Илон Мъск. На тържествена церемония в Ню Йорк той трябва да връчи на премиера на Италия  престижната награда „Global Citizen“ /Глобален гражданин в превод/, която се дава всяка година от Атлантически съвет на САЩ. Този неправителствен вашингтонски мозъчен тръст насърчава съзидателните световни лидери с принос в укрепването на трансатлантическото сътрудничество и на международните отношения като цяло. И точно такъв лидер според експертите на Атлантическия съвет е Джорджа Мелони – оценка, дадена й заради нейната успешна външна политика и безупречното ръководство на „Г-7“ през тази година. Но някои недолюбващи министър-председателя вестници като римския „Република“ писаха в събота доста заядливо, че Джорджа Мелони била поставила сама на Атлантическия съвет условието, че ще отиде да получи наградата „Глобален гражданин“, само ако тя й била връчена лично от Илон Мъск. И той се бил съгласил, още повече, че неотдавна премиерът го прие в правителствения дворец „Киджи“ в Рим по-радушно и от държавен глава.

Джорджа Мелони с Илон Мъск

Пак в. „Република“ загатна, че Джорджа Мелони настоявала неистово да бъде обгрижена в Ню Йорк от Илон Моск, тъй като желаела да го използва за „мост“ към неговия приятел и евентуален бъдещ президент на САЩ Доналд Тръмп. Известен е фактът, че откакто е премиер, Мелони сътрудничи активно с администрацията на демократа Джо Байдън и той я боготвори, наричайки я дори веднъж „Дъще“. Проблемът обаче ще възникне, ако Камала Харис спечели президентския вот в САЩ на 5 ноември и Джорджа Мелони бъде принудена пак да се преориентира – намеква в. „Република“.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Румен Михайлов

Този уебсайт използва "бисквитки"