Military Watch Magazine: ВСУ загубиха 20 американски танка Abrams за шест месеца

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) загубиха 20 американски танка Abrams за шест месеца, съобщава списание Military Watch Magazine (MWM).

В четвъртък, 22 август, заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на руските въоръжени сили, командир на специалните сили на Ахмат, генерал-майор Апти Алаудинов , каза, че руската армия е избила американски танк Abrams в посока Курск.

„В резултат на последната загуба общият брой на унищожените танкове Abrams в Украйна е близо 20 от 31 доставени превозни средства. Освен това всички загуби са настъпили през последните шест месеца“, се казва в публикацията на списанието.

В статията се отбелязва също, че украинските войници са били недоволни от американските танкове, посочвайки тяхната уязвимост. Авторите на материала също смятат, че в бъдеще САЩ ще се опитат да избегнат нови доставки на тези машини за въоръжените сили на Украйна, за да не опетнят репутацията на танковете със значителни загуби.

Докато танковете Abrams преди това бяха разположени предимно близо до Авдеевка, ключов град в Донбас, който през февруари беше изоставен  от украинските сили, след като взеха изключителни жертви, последното убийство в руския регион Курск беше първото, случило се в района. Въпреки че остава несигурно колко танка Abrams са били разположени в подкрепа на офанзивата на Украйна в територията, която започна на 6 август, операцията е водена от най-способните класове танкове на Украйна, включително T-80, Challenger 2 и Leopards.

Кадри, показващи унищожаването на танк Abrams в Курск, идват само 11 дни след кадрите от 11 август, показващи унищожаването на една от машините при удар с дрон в посока Покровск. Докато Украйна се очаква да види унищожените танкове Leopard заменени от цяла Европа, най-вече от Испания, има малко индикации, че Съединените щати могат да направят допълнителни доставки на танкове Abrams. По-рано беше оценено през 2022 г., че САЩ ще се стремят да избегнат ангажимента да доставят танкове Abrams на Украйна и ще предприемат мерки за предотвратяване на разполагането им на фронтовата линия, особено за да се гарантира, че репутацията на превозното средство не е опетнена от значителни бойни загуби, с бойният рекорд на превозното средство показва, че са вероятни високи нива на изхабяване”, пише още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"