Military Watch Magazine: Новият руски Buk-M3 лишава украинските въоръжени сили от най-боеспособните изтребители Су-27

Руският зенитно-ракетен комплекс Buk-M3 лишава украинските въоръжени сили (ВСУ) от най-боеспособните изтребители Су-27, съобщава Military Watch Magazine.

В статията се отбелязва още, че Су-27 е най-боеспособният изтребител в този клас на въоръжение в украинските ВВС. Обхватът на полета и товароносимостта му значително надвишават възможностите на всеки друг самолет в арсенала на страната.

Руската армия обаче успешно унищожава бойци на украинските въоръжени сили. Според изданието на 21 август украински изтребител се е опитал да хвърли управляеми планиращи бомби върху руски войски в района на Курск, но това е довело до много големи загуби за нападателите.

Въведен в експлоатация в края на 2010 г., Buk-M3 използва верижна ракета-носител и може да се похвали с много по-висока мобилност от Buk-M2 с по-широко приложение, както и много разширен максимален обсег, за който се съобщава, че достига 70 км - въпреки че някои източници са посочили, че може да надхвърли 100 км, когато е свързан в мрежа с радари на други системи. Този обсег се постига чрез интегрирането на новата ракета 9R31M. Системите Buk-M3 обикновено са организирани в батальони от по три батареи, като самите батальони действат в групи от четири, които споделят една командна машина и един радар за търсене. Всяка пускова установка носи до шест ракети, осигурявайки повишена огнева мощ спрямо по-старите варианти на Buk. Оптичните тракери на предишните модели Buk са заменени от термичен целеуказател, докато системата може да се похвали с нов цифров компютър и система за високоскоростен обмен на данни, която не е виждана при по-старите модели, пише още изданието.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"