Млад мъж дърпа балони с райски газ, докато шофира в София (ВИДЕО)

Млад мъж бе заснет да диша балони с райски газ, докато чака зелен сигнал на светофар в София. По думите на очевидци ситуацията с наглия и безотговорен водач се случва на метри от лобното място на журналиста Милен Цветков, който бе убит от пияния и дрогиран Кристиан Николов.

Въпреки високата обществена нетърпимост случаите на пияни, напушени и дрогирани шофьори не секват, а се удвояват и утрояват. Страната ни е сред първенците в Европа по смърт на пътя. Стотици невинни българи губят живота си ежегодно във войната по пътищата, като голям процент от загиналите са деца. 

Жената, заснела скандалното видео на столичното кръстовище уточнява, че е майка на бебе и вози пеленачето си, докато до нея най-спокойно непознатият мъж използва опиати. От клипчето ясно се вижда, че спътницата на опасния шофьор по никакъв начин не се трогва от постъпката на приятеля си, не му прави забележки и не го критикува. Нещо повече, тя дори не го поглежда, а се прозява с отегчение. 

"После защо стават инциденти - ето защо. Ще го пусна в новините и в социалните мрежи, хубаво да се види и номера на колата му от цяла България", възмутена е свидетелката. 

Редица лекари са категорични, че райският газ, който се продава съвсем спокойно у нас, никак не е безобиден. Той може да доведе до психози, загуба на съзнание, парализи, тежки неврологични уведи и мозъчни проблеми за цял живот.

Токсиколозите в "Пирогов" през ден спасяват деца и подрастващи, които са се подлъгали да опитат от модерните сред младежта балони. 

"Райският газ е психоактивно вещество, към него се развива зависимост. А предозирането може да доведе до смърт. Преди 10 години в нашата болница сме приемали по 10-15 души годишно с психоза от наркотици. Сега са по 5-6 на седмица. Нямате представа за какви психози става дума", заяви наскоро д-р Цветеслава Гълъбова, началник на Държавната психиатрична болница "Иван Рилски" в Нови Искър.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"