На 18 март ще се проведе изборен конгрес на БФС

На конгреса на Българския футболен съюз на 18 март 2022 година ще бъде проведен избор на президент на Българския футболен съюз, както и за членове на Изпълнителния комитет.

„На 8 септември миналата година Изпълкомът е свикал конгрес, който ще бъде на 18 март и на 14 септември е обявено на страницата на Агенцията по вписванията. Има покана, на нея пише дневния ред", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов, цитиран от БНТ

В Агенция по вписванията като т.8 от дневния ред е заложено освобождаване на президента на БФС и членовете на Изпълнителния комитет, като точка 9 - избор на президент на БФС, а като точка 10 - избор на членове на Изпълнителния комитет.

Редовният конгрес включва следните точки:

1. Разглеждане на жалби до Конгреса;

2. Отчет на Изпълнителния комитет на БФС за периода 2018-2022 година;

3. Програма за развитието на футбола в България за периода 2022-2026 година;

4. Изключване на членове, които не развиват дейност, и приемане на нови клубове в редиците на БФС;

5. Изменение и допълнение на нормативните документи;

6. Гласуване на бюджета за периода 2022-2026 след прочитане на проекта за бюджет;

7. Освобождаване от длъжност на президента на БФС и на членовете на Изпълнителния комитет;

8. Избор на нов президент и изпълнителен комитет за периода 2022-2026.

След извънредния конгрес на 12 октомври, спечелен от Борислав Михайлов, той обяви, че най-вероятно конгресът на 18 март няма да бъде изборен, поради което кандидатът за президентския пост Димитър Бербатов и неговият екип внесоха подписка с подписите на повече от 1/3 от клубовете - членове на БФС, за да бъде конгресът изборен.

На заседанието на Изпълкома днес е била разгледана входираната подписка от екипа на Бербатов. От БФС обявиха, че конгресът на 18 март ще се проведе по предварително заложения дневен ред, който включва избор на президент.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"