Най-богатият клуб в света е конкурент на Барселона за шампион с Реал Мадрид

Марко Асенсио, играч на Реал Мадрид, изживява последната година от договора си с клуба и не е титуляр. Ето защо от Барселона следят ситуацията с испанеца, който биха искали да привлекат поради неговата възраст, качество и гъвкавост на следващия трансферен пазар. Но и Нюкасъл се интересува от него, съобщи TyCsport. 
Британската преса уверява, че Нюкасъл има голям интерес към футболиста. Институцията наскоро беше закупена от саудитски инвестиционен фонд и се смята за най-богатия клуб в света.

Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Ливърпул са другите клубове от Висшата лига, които биха искали да имат 26-годишния нападател. В Италия интерес проявяват Ювентус и Милан. Представител на Асенсио е Жорже Мендеш, който е в добри отношения с Жоан Лапорта, президента на Барса.
В интервю за El partidazo de Cope испанският нападател не затвори вратите за Барса, тъй като след като беше попитан дали би бил играч на каталунците, той каза: „Не съм мислил за това. Честно казано, не знам. Много други клубове имат интерес като Барса". 

„Нормално е, след седем месеца ще бъда свободен и от януари мога да подпиша с всеки клуб “, каза бившият играч на Майорка по повод спекулациите, които се появиха за следващата му дестинация. Той обаче беше спокоен и добави: „Ще излязат още много клубове".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"