Напрежение между Илиан Илиев и БФС

Напрежението между селекционера на България Илиан Илиев и БФС не стихва вече втора седмица. В качеството си на старши треньор на „Черно море“ той разкритикува програмата на своя отбор, съставена за мачовете от Първа лига. По негови думи тя не е била съобразена с участието на тима в Лигата на конференциите.

Дни по-рано от „Тича“ се нахвърлиха и на съдията Иво Андреев след поражението с 1:2 от „Локомотив“ (София), обявявайки, че повече не искат той да получава наряди за мачове на „моряците“.

„Предните мачове, които загубихме, така ни беше направена програмата, че играхме понеделник, четвъртък и неделя – обясни Илиев пред медиите след трудното 2:1 над „Ботев“ (Враца). - За шест дни имахме 3 мача с дълго пътуване и донякъде повлия на резултатите ни.“

Запитан за причината отборът му да има срещи в три поредни кръга в понеделник, той продължи: „От БФС са много чувствителни към това какво казвам. Добре е да играем в понеделниците. Аз имах като треньор среща в БФС, тогава събираха всички национални селекционери за анализ на Европейското първенство. За съжаление, направиха програмата така… Това показва какъв е респектът към треньора на националния отбор“.

В началото на юни Илиев подписа нов договор с БФС, който ще го задържи начело на националния отбор до лятото на 2026 година. До този момент той няма поражение като селекционер в 6 мача – 5 равенства и успех над Танзания.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"