Не дадоха точка на Аржентина за скандалния мач с Мароко на Олимпиадата, отборът с първа победа

ФИФА отхвърли жалбата на Футболната асоциация на Аржентина след скандала на мача с Мароко (1:2) от футболния олимпийски турнир в Париж. Президентът на аржентинската централа Клаудио Тапия обяви, че може да го обжалва. Искът е бил да бъде присъдена точка на отбора и да се наложат санкции на виновните фенове.

В първия кръг на груповата фаза на олимпийския турнир Аржентина загуби от Мароко с 1:2. В добавената 16-та минута на второто полувреме Аржентина изравни за 2:2, но реферът Глен Ниберг отиде да гледа видеоповторението за евентуална засада. В този момент фенове нахлуха на стадион „Жофроа-Гушар“ в Сент Етиен и реферът прибра отборите, а зрителите бяха помолени да напуснат стадиона. Паузата продължи 2 часа. След подновяването играта продължи още 4 минути, като попадението за Аржентина беше отменено заради засада, доказана от ВАР. 

"Дисциплинарната комисия на ФИФА отхвърли иска, който подадохме след събитията, които се случиха в мача срещу Мароко. Ще поискаме да ни бъдат представени аргументите за решението и тогава ще преценим дали и къде да обжалваме“, написа Клаудио Тапия в социалните мрежи.

Тимът на Аржентина обаче постигна първа победа на олимпийския турнир, след като надигра с 3:1 Ирак във втори мач от група "B". Възпитаниците на Хавиер Масчерано поведоха в резултата още в 13-ата минута с гол на Алмада, но Хюсеин изравни за 1:1. В 62-ата минута Гонду и Фернандес оформиха крайното 3:1. Аржентина излезе на първо място в своята група пред следващия си мач с Украйна.

 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"