Нова дата фаворит за дербито на България

Дербито на България „Левски“-ЦСКА ще се играе на 19 октомври. Новата дата е фаворит за провеждане на срещата, която се превърна в тема №1 у нас през последните седмици заради липсата на стадион за провеждане на мача. В крайна сметка БФС ще размести 8-и и 12-и кръг от програмата на Първа лига и така ще бъде решена дилемата. С това си решение ще бъде задоволено желанието на привържениците на двата столични гранда, обявили в един глас, че са твърдо против мачът да остане без гостуваща агитка. Именно такъв бе първоначалният план на БФС, като „сините“ трябваше да домакинстват на стадион „Георги Аспарухов“ на 14 септември, а в ответния мач ЦСКА да приеме големия съперник на „Васил Левски“, но при потенциални 40 000 фенове на „червените“.

На свой ред СДВР отказа двубоят да бъде отлаган и да се провежда в делничен ден. Единствената свободна дата пък бе 21 декември (събота).

Днес в 10 часа представители на двата клуба, Столична община, СДВР, Министерството на младежта и спорта и носителят на правата Новаброудкастинг Груп.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"