Новият национален селекционер по футбол ще бъде избран до края на юли

Националният отбор по футбол ще има нов селекционер до края на месец юли, обяви президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов в интервю за gong.bg.

"Техническата комисия начело с Георги Иванов вече разглежда варианти и кандидатури, които впоследствие ще бъдат предложени на Изпълнителния комитет. До края на юли трябва да имаме национален селекционер, който да разполага с достатъчно време да се запознае с обстановката и изискванията ни и да селектира отбора за септемврийските мачове", каза Михайлов.

През септември България ще приеме Гибралтар и ще гостува на Република Северна Македония в нови два мача от Лигата на нациите.

Предишният треньор Ясен Петров напусна след тежко поражение срещу Грузия. Според Михайлов "всеки може да загуби от всеки" и последните резултати от най-високото ниво в Лигата на нациите са доказателство за това.

Президентът на БФС добави, че по негово мнение клубовете не подготвят достатъчно добре националите и тяхната физическа форма е "катастрофална". Според него в БФС са наясно с този проблем и ще бъдат назначени кондиционни треньори, които ще работят с клубовете и ще анализират резултатите. Михайлов твърди още, че на националите не им липсва качество, а "характер".

Михайлов добави, че единственото легитимно ръководство на БФС е сегашното. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"