Новият старши-треньор Игор Йовичевич: Благодаря на Лудогорец, че повярва в мен

"Когато дойдох в Лудогорец, веднага разбрах защо този клуб е шампион. Защо ние сме шампиони. Амбициите ни винаги са били и ще бъдат високи. Ние трябва да мислим по същия начин," заяви новият старши-треньор на Лудогорец Игор Йовичевич при официалното си представяне днес по обяд. "Искам да благодаря на клуба, че повярва в мен. Ще работя здраво всеки ден, за да отвърна на респекта, който показаха към мен. Горд съм, че съм треньор на Лудогорец."
"Гледах последния мач на Лудогорец на живо, гледал съм и други двубои на запис. Знам какво трябва да се подобри. Имам ясна идея като треньор. Трябва да накарам футболистите да я разберат. Но всеки голям отбор, какъвто е Лудогорец, няма никакво време," категоричен е Йовичевич.
Игор Йовичевич сподели първите си впечатления от отбора като цяло. „Вече направихме две тренировки. Вчера беше първото докосване до моите виждания за тактика. Направихме добра тренировка. Казах каква реакция искам да виждам след загуба на топката. Важно е винаги да играем компактно“, допълни хърватинът.
Той сподели очакванията си от работата в България. „Предизвикателство за мен е да се адаптирам към българския футбол. Това е част от нашата работа като треньори. Трябва да свикна с обстановката и с треньорите в България, но първата стъпка е да изградя собствения си стил. Това е една нормална стъпка за мен. Връщам се от Саудитска Арабия, където никого не познавах, освен Неймар, Роберто Фирмино и Александър Митрович... Други играчи може и да не познавате, но сега ще направя същото и в България.“
Игор Йовичевич призна, че обича да работи с млади играчи и би разчитал на тях. „Имам голям опит с млади играчи. Беше голямо предизвикателство за мен да развия цяло поколение млади таланти. От тях е Йошко Гвардиол, който сега играе за Манчестър Сити, и Йосип Шутало, който е в Аякс. Всички тези играчи вече са оценени на общо 150 милиона евро. Това беше целта в Динамо Загреб – да се дава шанс на младите футболисти. Всички млади играчи трябва да си заслужат шанса, да го вземат и да го покажат на терена, ако искат да намерят място в първия отбор,“ категоричен е Йовичевич.
Междувременно спортният директор Георги Караманджуков разясни как се е стигнало до привличането на Игор Йовичевич. „След като предишният старши-треньор г-н Георги Дерменджиев беше освободен, спортно-техническият щаб на Лудогорец се зае със задачата да намерим подходящ и достатъчно авторитетен треньор. Загубата от Славия Прага не е причината за назначението на Игор Йовичевич. Искам да благодаря на Захари Сираков, който през тези 45 дни водеше представителния отбор,“ обясни Караманджуков. „Имаше много кандидати и много имена бяха обсъдени и предложени на собствениците. Радваме се, че името на г-н Йовичевич не беше цитирано в пресата. Това показва, че разговорите с него и екипа му бяха конфиденциални. Избрахме го заради много причини. Той е подходящият човек, който демонстрира добро познание за отбора като качества и потенциал. Неговите амбиции и цели съвпадат с тези на Лудогорец,“ допълни той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"