NYP: В сградата, от която стреляха по Тръмп, е имало снайперисти, но не се качили на покрива

Екип от полицейски снайперисти, които трябвало да осигурява сигурността на митинг на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Пенсилвания на 13 юли, е бил в сградата, от покрива на която Томас Матю Крукс откри огън срещу републиканеца, съобщава вестник New York Post, позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Според събеседниците на изданието по време на стрелбата снайперисти от местната полиция са били вътре в помещението, "но не и на покрива“, в резултат на което Крукс успява да се изкачи безпрепятствено до върха на сградата. Вестникът добавя, че един от полицаите се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, но се е оттеглил, когато Крукс е насочил пушка към него.

Според говорителя на "Сикрет сървис“ Антъни Гулиеми местната полиция е отговаряла за сигурността на района, от който е стреляно. Полицията е проверила мястото и помещенията преди началото на митинга на Тръмп, но нейните служители не са отишли ​​на покрива по време на събитието от страх да не се намесят в работата на снайперистите на американските тайни служби.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"